זוגיות במשבר......

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

09/07/2013 | 09:10 | מאת: נ....

היי אני בת 30 נמצאת בזוגיות כמעט חמש שנים, בסה"כ הזוגיות שלנו הייתה טובה לא היו יותר מידי מריבות הייתה הבנה, הקשבה וכבוד אחד לשני , הבעיה העיקרית הייתה בעיקר שחבר שלי לא היה מוכן למסד את הקשר הוא כל הזמן אמר לי עד שלא יהיה לו מספיק כסף הוא לא יוכל להתחתן, הוא לא רוצה להשתעבד לעבודה בשביל הילדים כל החיים ואני מבחינתי לאט לאט כבר הייתי ממציאה כל מיני תרוצים בשביל לא לשכב איתו, אני אוהבת אותו אבל אני לא כל כך אוהבת את חיי המין שלי איתו . לפני 4 חודשים בן זוגי טס לחו"ל לעשות איזה קורס הוא אמור לחזור עוד שבועיים לפני שהוא עזב שאלתי אותו אם לחכות לך? מה שהוא ענה לי אל תחכי לי כביכול הוא רצה פסק זמן במהלך הלימודים שלו הוא שינה את דעתו והוא התקשר אליי כמעט כל יום , אני תמכתי בו כי אני יודעת שזו ארץ זרה אנשים אחרים וניסיתי לעודד שהכל יהיה בסדר מבחינת הלימודים פתאום עוד שבועיים הוא אמור לחזור והוא מתכוון לחזור אלי לדירה אני הצבתי לו אולטימטום אם אנחנו חוזרים אני רוצה למסד ואחר כך אני רוצה גם ילד להפתעתי הוא הסכים , בתוך תוכי רציתי שהוא יגיד לי לא הבטן שלי מתהפכת כבר מספר ימים , אני לא יודעת אם אני רוצה אותו חזרה , במשל 4 חודשים שלא ראיתי אותוו הרגשתי מין חופש , אני שואלת את עצמי אם אני אוהבת את הבן אדם והוא חשוב לי למה אני אמורה להרגיש ככה?

14/07/2013 | 12:45 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, הנפש שלנו כידוע עשויה רבדים שונים, כמו שכבות ארכיאולוגיות שונות. ברובד המודע והגלוי סימנת את בן זוגך כבעלך לעתיד, אבי ילדיך מאחר והזוגיות שלכם הייתה נעימה וזורמת. יחד עם זאת, במקביל מסיבות אלו ואחרות פחת רצונך ביחסי מין איתו וכאשר נסע ל-4 חודשים בלבד, לאחר 5 שנות זוגיות, שאלת אותו האם לראות בזה פרידה - כלומר האם את משוחררת לצאת עם גברים אחרים. שאלה זו נשמעה קצת תמוהה בעיניי שכן היא הצביעה על כך שהמשכיות הקשר לא נתפשה כמובנת מאליה בעיניך. למרבית פליאתך הוא הסכים לנישואין והורות ואת התמלאת חרדה, מה שכינית "בטן מתהפכת". משמעות הדבר היא שברבדים שמתחת לגלוי ולמובן מאליו יש בך הסתייגויות מן הקשר ומהשלכותיו לעתיד. כלומר, כל מה שדבקת בו במשך חמש שנים מתערער עכשיו נוכח תגובותיך הרגשיות והגופניות. מאחר ואת מפתיעה את עצמך הריני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לקבל אוריינטציה וכיוון על מה מתאים לך בשלב חייך בנוכחי. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים