לא מתאימה לזוגיות?

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

14/06/2013 | 14:19 | מאת: יס

שלום. אני בת 23, כרגע נמצאת בסופה של מערכת יחסים כי אני מרגישה ששוב לא טוב לי עם הבחור. אני מתחילה לחשוב שיש לי בעיה רצינית בתחום כי אני ממש לא מצליחה לעשות את זה ומעולם לא הייתי בזוגיות שהייתי מרוצה ממנה ומרוצה מהבחור, והייתי בלא מעט. אני נפגשת עם פסיכולוג כבר חצי שנה אבל נראה שזה לא משפר את העניין. מה אני אמורה לעשות? האם יש לי איזשהי הפרעה מסוימת? מה עושים את העניין הזה? אני ממש מוטרדת. אשמח אם תוכלי לעזור

16/06/2013 | 09:30 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, בואי נזכור שאת רק בת 23 קודם כל ובגיל הזה את לא אמורה עדיין להפיל את הפור על הבחור הנכון והזוגיות האופטימלית. מותר למצוא פגמים, מותר להיות לא מרוצים ומותר ללכת הלאה. בעצם הייתי הופכת את השאלה והייתי שואלת יותר אודות עצמך כלומר באיזו מידה את מרוצה מעצמך, באיזו מידה את מאכזבת את עצמך ובאיזו מידה את ביקורתית או נוטה להתפשר או לקבל זויות ראייה או רגש השונות משלך. באיזו מידה את חשה נוח בחברת בני אדם, מה מצב הרוח הכללי שלך, האם את נוטה להתחבטות בנושאים שונים, וכן הלאה, שורה של אפיונים הקשורים יותר אלייך. כי בסופו של דבר אנחנו רואים את העניין דרך המשקפיים שלנו. אינני יודעת מדוע אחרי חצי שנה אינך מרוצה מן הקשר עם הפסיכולוג המטפל, יכולות להיות שלוש אפשרויות: שגם מקשר טיפולי אינך מרוצה, שהשיטה הטיפולית המוצעת לך אינה מתאימה לך ולפיכך אינך חשה התקדמות. ושלישית כל השניים הקודמים גם יחד. נסי לדבר עם הפסיכולוג על תחושתך שהדברים לא זזים ולבדוק יחד איתו האם כדאי לכם להמשיך בקשר הטיפולי או שמא שווה לחפש מישהו הולם יותר עבורך. הביאו בחשבון בשיחת ההערכה האם יש בכך ביטוי לחוסר שביעות רצונך הכללי מקשרים זוגיים. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים