שלום רב

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

18/05/2009 | 04:12 | מאת: רענן

שלום אילנה אנסה לתמצת -בן 31 -מגיל 22 במשך כ 7 שנים יצאתי עם בחורה האהבה בינינו הייתה חזקה ומשמעותית . עברנו הרבה במהלך השנים -שנינו הגענו מרקע מנטאלי שונה היא - מבית דפוס פטראכלי אבא דומיננטי אדם קשה שמיהר לחתן את בנותיו (היא בת בכורה ) אחרי שנתיים הלחץ התחיל לתת את אותותיו אני הייתי עדיין צעיר ולא בשל לחלוטין אך אהבנו מאוד. אביה היה משגע אותה ומלחיץ דבר שחילחל לקשר בינינו -כל הזמן מתחים סביב נושא החתונה ידעתי אז בתוך תוכי שהיא עצמה נתונה תחת לחצים כבדים והחתונה לא מגיעה מבשלות שלה לעניין אלא כתוצאה מלחצ -נוסף לכל זה האמא שלה עברה חיים קשים במחיצתו הייתה אישה כנועה ותלותית שדעתה לא נחשבה כלל וכלל אישה טובת לב שעברה חיים לא פשוטים במחיצתו וחברתי כבת בכורה וכאדם רגיש הייתה תמיד שם בשביל האמא ובשביל האח והאחיות דבר שגזל ממנה אנרגיות ןכוחות העיקר לנסות ליצור שלום בית-כל הזמן מנסה לייצר שקט הרמוניה ושלום בית . אביה "בכישרון" אדיר הפסיד ממון רב ושקע בחובות והמתחים גברו שבעתיים -היה לוקח הלואות על חשבון האמא והבת סוחט כספים מהבת בכוח ואיומים בקצרה אדם שפל ורע. חברתי דאז עברה משבר ואני נשאבתי לכל הסיפור המשפחתי הזה ובעצם הפכתי לפסיכולוג ולמטפל שלה הקשר גזל ממני כוחות ואנרגיות והכניס אותי לסחרור ולמתחים אדירים ככ דאגתי לה והייתי שם בשבילה ובאיזה מקום ויתרתי על עצמי .הרגשות כלפיה היו מעורבים ככ כאב לי על מה שהיא עוברת והאהבה הענקית שלי כלפיה לאדם שהיא טוב הלב שלה מי שהיא לא אפשרו לי לנתק תקשר למרות ש מבחינה רציונלית זה היה הגיוני אם הייתי נוהג כך. פשוט לא יכולתי מיותר לציין שבאותם שנים פשוט ויתרתי על עצמי כול כולי היה בשבילה בכל שעות היממה -כאב לי עד מאוד על מה שהיא עוברת ניסיתי לדבר אז בזמנו לייעץ לכוון להסביר לה שהיא לא יכולה לא להציב גבולות והיא חייבת לדאוג לחיים שלה לעצמה לזוגיות .כול הסיפור הזה נמשך כמה שנים בהפוגות -שלום בית שקט ואחרי תקופה שוב מתחים וכו.גם הקשר בינינו ידע משברים ופרידות בעקבות זה אך תמיד מצאנו את הדרך חזרה - גם שנפרדנו היינו בקשר טלפוני ככה שקשה להגיד שחווינו ניתוק מתמשך ומוחלט בתוך כל זה הכרתי בחורה והתפתח בינינו רומן לא נהגתי ביושר ובמשך חצי שנה ניהלתי חיים כפולים בקשר החדש מצאתי דברים שהיו חסרים בקשר הקודם הצורך להדביק פערים חוויות -הרצון להרגיש מחוזר לחוות להנות בלי כל המתחים מסביב -למרות שגם עם החברה ביליתי וטסנו לחול אבל תמיד היו מתחים ברקע ובכלל נושא החתונה .-המצפון הכעס- שהציף אותי על זה שפגעתי ככה באדם יקר מאוד שאני ככ אוהב העיק לי אבל משום מה העקשנות של הבחורה החדשה בחיזור והכימיה שהתפתחה בינינו הכניסה אותי ללבטים אדירים מחד בחורה שאני ככ אוהב שאני איתה 7 שנים ועברנו כברת דרך למרות הכל ומאידך משהו חדש דף חלק בלי משקעים ומתחים - חברתי נפרדה ממני-עבר חודש נפגשנו דיברנו והסברתי לה מה שעברתי את כל חיבוטי הנפש התסכולים התנצלתי מעמקי נשמתי על שפגעתי בה מבחינת הרומן האמת היא קיבלה והבינה וסלחה -אבל לא חזרנו בגלל שאני הייתי בקשר עם הבחורה החדשה -הבלבול שלי אדיר אנחנו פרודים כבר שנתיים!!!!! במהלכן שמרנו ועדין בקשר טלפוני לסירוגין.נפגשנו גם כמה פעמים ותמיד ההרגשה היא כאילו מעולם לא נפרדנו ברור לשנינו שהאהבה עדין קיימת מרגישים זאת במבט ובחיבה ההדדית ובכלל אנחנו מכירים כול כך טוב אחד תשנייה- כמובן שתמיד שנפגשנו לא שכבנו כדי לא לפגוע אחד בשנייה . לציין שנינו נמצאים במערכת יחסים .עם הבחורה החדשה טוב לי וגם כלפיה יש לי רגשות עד כמה שזה נשמע הזוי אבל העניין שמעיק לי זה שעם האקסית הקשר נגמר לא בגלל שהאהבה נעלמה או דעכה יש לי סימן שאלה גדול מה היה קורה אם הינו מתחתנים או לפחות גרים ביחד וכו- אם היינו מתחתנים או גרים והקשר היה מסתיים בגלל שהאהבה דעכה או נעלמה אז היה קל לי יותר לסגור את זה. (מה גם שהוריה התגרשו והיא ניתקה קשר עם האבא חייה עם האמא והאח- בשחיחות איתה אני מגלה פתאום אדם אחר היא בת 29 לא לחוצה להתחתן רגועה כול מה שרציתי איתה שהיינו צעירים מבחינת ההשקפת עולם קורה עכשיו אחרי כול השנים הללו-אפילו היא אומרת שהיא מודעת ומצרה על זה שאבא שלה הרס לה ) -מצד שני באמת שטוב לי עם החברה הנוכחית אבל משום מה אני מתקשה להניח למחשבות ולתהיות אני יודע ששגיתי שנכנסתי ישר לתוך קשר שעוד לא הייתי פנוי רגשית בלי זמן לעבד ולעכל דברים ולהתנקות אבל זה מה שקרה מכיוון שעם אותה בחורה חדשה הדברים התנהלו ועדיין מתנהלים בצורה טובה ויש אהבה וכימיה אמנם הקשר התהווה מרומן כאשר אני והאקסית היינו במין פרידה כזו אבל הוא נמשך כבר שנתיים וזה לא היה אפיזודה חולפת . סליחה על המלל הרב אבל החלטתי לנסות לשמוע חוות דעת מקצועית .

23/05/2009 | 17:42 | מאת: אילנה ארד לוין

רענן שלום, אתה שוטח הרבה חיבוטי נפש שעיקרם חוסר יכולת להיות שלם עם אף אחת ממערכות היחסים לא הקודמת ולא הנוכחית. אתה מאבד בקשר את הגבולות של עצמך ומתקשה לפיכך גם לנתק לסיים ולגמור עניין אחד תוך כדי שמירה בפועל גם על הנתק במציאות. מבחינה רגשית אתה מעורב כיום בשתי מערכות יחסים ואינך מסוגל לקבל החלטה לכאן או לכאן. ההתלבטויות, יסורי הנפש, האהבה, הכעס, האכזבה והתסכול משמשים כולם בערבוביה אחת גדולה והם פשוט תוקעים אותך. כדי להתיר את הפלונטר של עצמך עלייך לעשות סדר בראיית העולם וברגשות יש צורך לפנות לגורם מקצועי. הבעיה אינה איזו בחורה עדיפה על האחרת אלא המעורבות הבו זמנית שלך עם שתיהן.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים