פרידה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

11/12/2008 | 14:20 | מאת: אלון

שמי אלון ובן 31, בעל מגבלות רבות בשמיעה וראיה. לפני שבוע חזרתי לארץ מהודו לתקופה של חודשים בגלל עבודה, שם היה לי חברה לא ישראלית לתקופה של חודשיים, היינו אוהבים ומואהבים בטירוף למרות מתח, תקשורת לא קלה (שנינו לא חזקים אנגלית, למדתי אותה שפת סיים והיא אותי אנגלית) ומעט בעיות נוספות, יש דברים שלא סגורים בינינו , היא ידעה ובכלל לא פחדה להתקרב ולקבל אותי כמו שאני למרות הכל וזה מה שהייתי צריך. היא נשארה בהודו וממשיכה הלאה, אולי ניפגש שוב בארץ או בתאילנד במרץ-אפריל או במקום אחר. עבודתי בתור עובד שכיר הצטמצמה לי שעות עבודה ועבודה נוספת כעצמאי ולא תמיד שיש עבודה. דבר שני מצב ראיה שלי מתדרדר מזמן לזמן. אז חשבתי להעביר את תפקידי למישהו אחר ולצאת כדי להיות איתה ורצוני לנצל את מצב מה שאני יכול לעשות עכשיו. אני לא יודע אם שווה לצאת אליה בהקדם ולנצל או עדיף שאמשיך הלאה והיא בדרכה. אבל בשביל אהבה, לפעמים אני מוכן לעשות הכל. אך בצד שני קצת מפחד כי אני יודע אם ניפגש שוב הכל ניראה אחרת אם אינני טועה אודה על עזרתך .

13/12/2008 | 11:52 | מאת: אילנה ארד לוין

לאלון שלום, האמת היא שקשה להשיב לך שכן לא ברורה מהות בעיות הבריאות שלך. אתה מציין קשיי ראייה ושמיעה וכן הדרדרות במצב הראייה. מבלי להבין ולדעת אודות מצבך הגופני נראה שהדבר פוגע בדימוי העצמי שלך ושאתה חושש להיות דחוי כבן זוג בשל מגבלותיך הפיזיות. יחד עם זאת עלייך להכיר בעובדה שיש לך כוחות נפש חזקים וטובים: אתה בעל מקצוע, נסעת חרף המגבלות לטיול בהודו שהיא ארץ לא קלה ואף מצאת אהבה במרחקים. אני מניחה שאם מצאת אהבה במרחקים אפשר גם למצוא אותה ליד הבית. כמו כן לא ברור לי מה מידת ההזדקקות שלך לטיפול רפואי בבעיותיך. כן לא ברור לי מה מידת יכולתך להשתכר במצב הכלכלי הנוכחי אם תחדל לעבוד למספר חודשים ותיסע לחו"ל. כיף להנות מאהבה, אך על מנת שתאריך ימים ושנים עליה להיות מעוגנת במציאות פרקטית. יש הבדל בין אהבה של חופשה לבין אהבה של בניית חיים משותפים. הטוב בסיפור הוא שיש בך אהבה לתת ולקבל ושאתה מעורר אהבה כלפייך. עלייך להעריך את הנסיבות הפרקטיות של מצבך כלומר כסף ובריאות ולאור זה להחליט אם יש באפשרותך לצאת ולפגוש את אהובתך בחו"ל. קשה לייעץ בעניין זה מחוסר מידע. הלב חשוב אבל במקרה שלך גם העניינים הפרקטיים: אגב האם יש אפשרות להזמין את הבחורה לביקור בארץ? שווה לפנות לשיחת ייעוץ אישית על מנת להבהיר טוב יותר את היסטוריית יחסיך הזוגיים בעבר ואת הערכתך העצמית לגבי יכולתך למצוא אהבה בארץ. אם יש לך מטפל שיקומי או פסיכולוג במרפאות בהן אתה מטופל או בקופת החולים אליה אתה שייך מומלץ לפנות אליו.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים