רעיונות פירוד

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

11/12/2008 | 04:11 | מאת: קפואה מפחד

רבותי זקוקה לעזרה אני נשואה כל חיי אני בת 56 יש לנו 4 ילדים עד לפני 4 שנים הייתי עסוקה עדיין הייתי סביב המשפחה בניית המצב הכלכלי חברה כספים האכלה ועוד מיליון דברים לפני כ4 שנים התהפך הגלגל והתרוששנו לחלוטין בעלי השתנה בגדול לא מדבר איתי לא משקיע בי גרם של תשומת לב נושא המין שהיה מטריף ביננו נעלם לחלוטין אל תטעו לא ויתרתי ידעתי שהכל נובע ממצבינו הקשה אבל אני מוצאת את עצמי רצה סביב הזנב כשאין אף אחד מאחרוריי אני משקיעה המון תשומת לב אהבה נשיקות סבלנות אני נראית מעל טוב ועדיין סקסית מאד אבל הבעל שלי גם בשיחות מאד בודדות שעולות לי בדמים להביא אותו לידי שיחה לא מגיב הרבה על מה שקורה לא מעוניין להשקיע מה שקרה פגע בי לא פחות ממה שפגע בו אבל הוא ויתר על היקר והקרוב בקלות ואני לא הוא רגזן צועק כל הזמן כל הזמן מעיר הערות גם פוגעות כמה שאני מנסה לא הולך ולהיום אני רוצה להרים ידיים וללכת ופה טמון הכלב רבותיי אני נשואה כל חיי לא יודעת לחיות בשביל עצמי זה עצוב אבל זו המציאות שלי אני כואבת אבל זה מה שסידרתי לעצמי בחיים אני קפואה מפחד מה עושים בחוץ אין לי בית אין לי כסף להתחלק אין לי בטחון בכלום והבעל שיש לי היום לא רואה אותי ממטר לא מפרגן לא מראה חיבה או אהבה לא נעים ולא מחייך תאמינו לא נחמד להיות במצב שלי ואני אובדת

13/12/2008 | 11:36 | מאת: אילנה ארד לוין

לקפואה מפחד, כל תהליך של שינוי דורש אנרגיה מרובה יותר מאשר תהליך של שיגרה ושמירה על הקיים זהו חוק פסיכולוגי ופיזיקלי גם יחד. במצבך הנוכחי את מדולדלת רגשית ובעלת משאבים רגשיים ירודים. העולם אליו היית רגילה הדרדר והתנפץ במובנים רבים: הרס כלכלי, העדר משאבים כלכליים, בעל דכאוני, מנותק ורגוז ונתק של תהליכים "מתדלקים" רגשית בזוגיות כגון יחסי מין ושיחה זוגית טובה. ראשית בעלך זקוק לעזרה טיפולית. מוטב אפילו לפנות לרופא המשפחה לקבלת תרופות אנטי דכאוניות. באשר לך עלייך לבנות לעצמך דימוי עצמי חדש, ערכים והתבוננויות חדשות להערכת העולם שסביבך. פני לאחת מהקבוצות הרבות הקיימות בתחומי העצמה נשית או מודעות נשית, וכן את יכולה לפנות לתחנות לייעוץ נישואין הקיימות במסגרת המועצות העירוניות השונות ושייכים לשירותי הרווחה. כמו כן ניתן לפנות לייעוץ פסיכולוגי בכל אחת מקופות החולים אליה את שייכת. עדיף לשלב ייעוץ אישי יחד עם קבוצה של העצמה נשית. לאחר שתאגרי מספיק כוחות ותובנות חדשות אודות עצמך ואודות העולם הפסיכולוגי בו את חיה תוכלי להתחיל ליישם תהליכים של שינוי. בינתיים יש לך קורת גג מעל ראשך יש לך את ארבעת הילדים המשותפים ואני מקווה גם שאי אילו קשרים משפחתיים וחברתיים השתדלי לקבל מהם את התמיכה הרגשית לה את זקוקה בשלב הנוכחי. הניחי בינתיים לבעלך לנפשו שכן אין לו כוח לעצמו, הוא מיואש וויתר ולפיכך אינו יכול להיות משענת ותמיכה רגשית עבורך. סביר להניח שהתעצמותך והשיפור במצב רוחך יקרינו גם עליו ועל המשפחה כולה ובהחלט ייתכן שהשיפור האישי במצבך יהיה תחילת האור והפתח לשינוי.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים