סטרפטקוקוס כבר שבוע ...

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

04/02/2010 | 13:28 | מאת: marcyg

שלום ד"ר. הבת שלי בת 9 וחצי סובלת כבר שבוע (מיום חמישי שעבר) מחום גבוה, כאב ראש, כאב בטן וכאב גרון. ביום א' היינו אצל הרופא והסתכלה בגרון ואמרה שיש לה דלקת חריפה בגרון. קיבלנו רפפאן ועשינו משטח גרון. התחלנו כבר ביום א' את האנטיביוטיקה. במשטח אכן חזר חיובי והמשכנו עם האנטיביוטיקה. כשהמשיך החום הגבוה והילדה המשיכה להרגיש רע חזרנו לרופאה ביום ג'. הוחלף האנטיביוטיקה לאוגמנטין.היום יום ה' הילדה עדיין מרגישה לא טוב. חזרנו שוב לרופאה שאמרה שהילדה כבר מבריאה והכל בסדר. כרגע יש לה חום 38.1 אני חוששת ששוב יעלה ל39+ בערב (כפי שקרה כל השבוע). זה נורמלי שאחרי כל כך הרבה אנטיביוטיקה הילדה עדיין עם חום ומרגישה לא טוב? בנוסף היא התחילה להשתעל נורא. הרופא הקשיבה לראיות אך אמרה שגם אם יש לה דלקת ראות היא מחוסה באוגמנטין אז זה בסדר. אני דואגת. אשמח לתשובתך. תודה.

שלום דלקת גרון עם משטח חיובי מגיבה טוב מאוד לאנטביוטיקה וצריכה להשלים טיפול של 10 ימים נראה שהסיבה להמשך החום היא לווי של מחלה וירלית בנוסף לדלקת הגרון, לכן אי מה לחשוש להוריד החום להקפיד על שתיה במידה וחום ימשיך עוד מספר ימים לפנות לרופא מטפל בחזרה ולשקול להרחיב בירור ע"י בדיקות דם ואולי גם צלום חזה

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה