המוגלובין נמוך אצל תינוקת בת 10 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

01/02/2010 | 12:00 | מאת: אירית

בתי בת 10 חודשים, עקב אי עלייה מספקת במשקל-(נמצאת באחוזון 10% שוקלת 7.5 ק"ג גובה 72 ס"מ) הופניתי לעשות לה ספירת דם. אתמול נעשתה הבדיקה והתוצאות שהתקבלו מתחת לערכי נורמה הן HB-8.3 HCT-31 MCH-20.7 MCHC-27 NEUT-22.5 עליי לציין שהיא עדיין יונקת בנוסף לאכילת מוצקים. לא אכלנית, ערנית ופעילה עדיין לא זוחלת (האם זה קשור?) יושבת בכוחות עצמה וכן כל יום מקבלת 6 טיפות ברזל וויטמין D/ מדוע אם כן יש לה אנמיה למרות שהיא מקבלת טיפות, האם אסור לקחת יחד עם ויטמין D? מה הטיפול לאנמיה(הרופא השאיר לי הודעה שאבצע ספירת דם נוספת מחר).האם יכול להיות שיש לה ספיגה לקויה של ברזל? בתודה אירית

שלום לאנמיה יש סיבות רבות הכי שכיח חוסר ברזל, יתכן מה שקיבלה איננו מספיק בשבילה ויש להעלות נמינון מתן הברזל ( לפי המלצת הרופא שלך) וכדי לתת הברזל יחד עם מיץ תפוזים כדי להעלות ספיגה אחרי מתן של 2-3 חודשים יש לחזור על ספירת הדם, במידה וישאר המוגלובין נמוך יהיה צורך להרחיב הבירור

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה