לד"ר רנטה יעקובוב וד"ר עדי קליין לוסק לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

16/01/2010 | 19:57 | מאת: מאי

ד"ר רנטה יעקובוב וד"ר עדי קליין, ברצוני להתיעץ איתך בני הבכור בן 2.5 חודשים התחיל עם עצירות ,כאבי בטן וצרחות איימה לאחר חודש וחצי שקודם לכן שתפקד כרגיל -גזים מדי יום אבל לא מוגזמים בכי מדי פעם יציאות כל יום רכות ובהירות. לא הנקתי אותו מעולם והוא אוכל סימילק טופ. ברוך השם תאבון בריא יש לו הוא נולד 2.6 שבוע 37 בקיסרי וכיום הוא שוקל כמעט 6 קילו. פנינו לגסטרו לאחר שרופאי המשפחה היו ללא מענה לצרחות ולבכי שהתחיל יום בהיר ולא פסק עם עיצירות של 4-6 ימים שגם אז הייתה מתרחשת רק אחרי ואזלין ומד חום רופא הגסטרו החליף לו את התזונה לנוטראמיגן לאחר שבוע התחילו יציאות אחת ליומיים אז עיניין היציאות הסתדר בפעם האחרונה שהיינו אצלו הוא המליץ להמשיך עם הנוטראמיגן ולהוסיף לאוכל קוביוטיק ולוסק פעם ביום 2.5 מ"ל על קיבה ריקה חצי שעה לפני האוכל הערב. כיוון שהתלוננו שנוסף לו גם המון ליחה והתינוק עושה תנועות כאילו הוא מקיא או שעולה לו האוכל. רציתי לשאול מה דעתך? ומה הייתה ממליץ ? מה התופעות לוואי של לוטקס? ומה יכולות להיות השערות נוספות לסבל של בני? ומה לגבי אוכל נורמלי כמו סימילק או מטרנה זה לא אפשרי לחזור לזה מאשר נוטראמיגן? אשמח אם תוכל לעזור לנו בהקדם.

אחת האפשרויות שעלתה הינה רגישות לחבון חלב פרה שהינו אחד הגורמים לעצירות , ולאחר החלפה לכלכלה מפורקת העצירות חלפה מה שבהחלט יכול לחזק את האפשרות . ולפיכך עד גיל 6 חודשים הייתי ממליצה להמשיך בכלכלה זו. בנוגע ללוסק - תלונות של פליטות ותמונה דמויית בחילה עלולה לנבוע מרפלקוס גסטרואזופגיאלי - כלומר אוכל שעולה במעלה הושט לאחר ארוחה והחומציות שבו גורמת לתלונות - לוסק מפחית את חומציות הקיבה - תופעות לואי אינן משמעותיות ללוסק יחד עם זאת אין צורך לתת טיפול כשאין התוויה ברורה לכך. אם תינוקך עולה כל כך יפה במשקל - אזי לא הייתי משנה כעת דבר.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה