שיעול מתמשך

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

01/12/2008 | 09:26 | מאת: גלית

שלום. הבן שלי בן שתיים ותשעה חודשים. בדר"כ מאוד בריא. מאז שהתחיל הסתיו בערך לפני חודשיים יש לו שיעול ליחתי. הוא לא כל הזמן היה מצונן (כלומר עם נזלת באף) אבל יש לו שיעול מדי פעם לפעם במשך היום. בעיקר בבוקר כשהוא קם. מלבד השיעול אין סימפטומים אחרים. אין לו הפרעות נשימה וזה לא מפריע לו לישון בלילה. אבל בכל זאת שיעול לתקופה מאורכת מתחיל להטריד. האם לפנות לרופא או שזהו דבר ידוע בחילופי עונות? ושאלה נוספת כשלבן שלי יש נזלת הוא לא מוכן בשום פנים ואופן להוציא אותה, הוא מכניס אותה פנימה. אני מנסה כל פעם להסביר לו אבל הוא לא מסכים. האם יכול להיגרם נזק חמור בשל כך? תודה רבה

השיעול שאת מתארת בעיקר בבקרים ושאינו מפריע לפיעלות היומיומית נובע ממנגנון הגוף להוצאת הנזלת וההפרשות בדרכי הנשימה - אילולי היה משתעל , ההפרשות היו חודרות לדרכי הנשימה ומחמירות את מצבו , בכל אופן - תמיד כדאי להבדק כי יתכן והשיעול בכל זאת נובע מתהליך ראתי והאזנה לראות בלבד בכדי לוודא שאין בהן כל מעורבות תהיה לעזר. לגבי משיכת הנזלת - הדבר אינו גורם לנזק חמור - אך זהו המגנון להיווצרות סינוסיטיס שזוהי דלקת בסינוסים , למזלנו , בגיל 3 עדיין רוב הסינוסים לא מפותחים ולכן המחלה פחות שיכחה , בכל אופן יש להמנע מהרגל זה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה