דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

25/12/2009 | 07:54 | מאת: ק

בתי בת 4.5 אובחנה כסובלת מדלקת ריאות (לא ברור אם ויראלית או חיידקית). לאבחנה קדמו שלושה שבועות של חום לא גבוה (עד 38) שהיה עולה ויורד עצמאית תוך כמה שעות וללא תסמינים נוספים. ביום ג' האחרון אחה"צ עלה החום ל-39.6, בבדיקת רופא אובחן טרכליטיס והחלה לקבל אזניל. היום, לאחר שלא חל שם שיפור בבדיקה נוספת כבר אובחנה דלקת ריאות (באונה ימנית תחתונה), נוסף לאזניל גם מוקסיפן, בלילה החום עלה כבר ל-40. החום יורד לאחר מתן אקמול, אך עולה בחזרה כעבר 5-6 שעות. בסה"כ הילדה במצב סביר, אוכלת, שותה, כשאין חום משחקת וערנית. מה שמטריד אותי שאין שום תגובה נראית לעין לאנטיביוטיקה. מה ניתן לעשות עוד? מה זה יכול להיות? הייתכן שבכלל מדובר בשפעת חזירים? בתודה מראש

אפשרות אחת הינה מחלה חיידקית שלא מגיבה לאנטיביוטיקה - אפשרות לא סיברה כי אז הילדה היתה מחמירה בכל המדדים מסרבת לאכול ולשתות ומתקשה מאד בנשימה , האפשרות השניה הינה דלקת ראות וירלית ואפילו שפעת חזירים מחלות אשר אינן מגיבות לטיפול אנטיביוטי. בשבל ה הייתי רק עוקבת אחר בדיקתה הגופנית ומצבה הנשימתי ע"י בדיקה יומיומית של הרופא המטפל. בהחמרה הייתי פונה לביצוע בדיקות דם והדמייה לאישור האבחנה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה