תינוקת בת חודש

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

01/12/2008 | 07:02 | מאת: רינה

שלום רב, יש לי תינוקת בת חודש שלגביה אני מעוניינת לשאול 2 שאלות: אבי צריך לעבור טיפולים כימותרפיים, האם לאחר כל טיפול כזה הוא יכול להיות עם ביתי כולל להחזיק אותה ןלנשק אותה? ושאלה נוספת אבי אמור לעבור גם CT עם יוד/ חומר ניגודי שהוא רדיואקטיבי האם במקרה זה הוא יכול להיות עם ביתי לאחר מכן כולל לההחזיק אותה ולנשק אותה? תודה רבה.

לגבי שאלה ראשונה - חלק מהטיפולים הכמוטרפיים גורמים לירידה בספירות הדם ובתקופה זו הסב אינו יכול להחשף לכל מזהם גם לא וירוס הגורם לצינון כי עלול לגרום אצלו למחלה קשה לגבי שאלה ה- CT , היוד ב- CT רגיל איננו רדיואקטיבי ולפיכך אין כל סיכון לילדה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה