האם זאת מחלת הנשיקה?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

29/11/2009 | 19:12 | מאת: אמא רעיה

שלום רב. בני בן ה-10 עובר בשנתיים האחרונות תקופה בריאותית ירודה. כל פעם נתפש אליו משהו והוא מתלונן על כאבי ראש ועייפות, יש לו שוב חום, וביומיים האחרונים ישן הרבה שעות וממעט באכילה. במהלך השנתיים האחרונות עסקנו בבירורים מבירובים שונים ואף הגענו להמטואונקולוגית לאחר תמונת דם של כודריות דם לבנות מעטות מזה זמן. היא שללה מחלת גזע עצם או מחלת דם, אבל בפועל הוא כל הזמן חולה. שפעת, הצטננויות, בלוטות לימפה שמתנפחות, כאבי גרון, ולאחרונה גם עייפות בלתי הגיונית. בבדיקות דם שנעשו בעבר נמסר כי היתה לו כבר מחלת הנשיקה לפני כשנה. האם התסמינים שאני מתארת כרגע: כאבי גרון שורפים, כאבי ראש, במיוחד עם הרכנתו, גודש בסינוסים, בחילות, שינה מרובה וחום יכולים להצביע על מחלת הנשיקה או על סינוסיטיס? (כבר פעמיים סבל מסינוסיטיס לפני כשנה וחצי בהפרשים של חצי שנה). האם ישנה דרך לחזק את המערכת החיסונית שלו? האם ישנה מחלה אחרת שיש לבדוק הפוגעת כך המערכת החיסונית שעליי להתעקש על בדיקתה? רמזו לנו לא אחת שהסיבה יגכולה להיות נפשית, אבל עד כדי כך? לפני כשבוע העלה חום ל-40 מעלות בשילוב כאבי שרירים והמון נזלת. השתפר חזר לביה"ס, וכעת עם נזלת כבדה, כאבים ושוב חום. מה עושים?

מתוכן דבריך מבינה שעברתם ברור מקיף . בכל אופן לצורך המלצה 1. עייפות ותחושה כללית ירודה יכולים להמשך כשנה לאחר מחלת הנשיקה , אך לא מחלות החום החוזרות 2. אכן לא מדובר בחסר חיסוני כי הוא מחלים מכל מחלה זיהומית , אך ישנם מצבים בהם רמות נוגדנים נמוכות גורמות לזיהומיםוריליים מרובים - הייתי ממליצה לערוך בדיקה אצל מומחה לאימונולוגיה ( מערכת החיסון ).

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה