יציאות דמיות לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

24/11/2009 | 23:39 | מאת: סטלה

שלום! לבתי נתנו חיסון נגד הרוטה וירוס לפני כחודש (המנה השניה), שבועיים אחרי החיסון הופיע יציאה דמית, שבוע לאחר מכן עוד יציאה דמית. שאר היציאות די ריריות. היום (מדובר על כחודש לאחר חיסון) שוב יציאה מאד מאד רירית עם נימי דם קטנים.יש לציין כי התינוקת ניזונה מהנקה בלבד. ואני כמעט ולא ואכלת מוצרי חלב. כמו כן בפנייתינו לרופא ילדים, נלקחו תרביות צואה לוירוסים וחיידקים אשר היו שליליות. ברצוני גם לצין שלאחר חיסון רוטה הראשון היו שלשולים מעט ירקרקים למשך חודש וחום 37.8 כשבוע. ברצוני לשאול ממה התופעה הנ"ל יכולה להיגרם? והאם מותר במצב זה להמשיך חיסונים (מחומש)? תודה מראש

יש לקחת בחשבון זיהום ע"י חיידק הקמפילובקטר, לכן מומלץ לקחת עוד תרביות צואה כמו כן לבדוק האם אין חתך קטן באזור פי הטבעת אשריגרור את הדמם. רגישות לחלבון חלב פרה בא בחשבון אך פחות סביר מאחר והינך מניקה. אין קשר בין החיסון ליציאות דמיות וניתן להמשיך במתן חיסונים בשגרה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה