זיהום בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

28/10/2009 | 11:38 | מאת: רוויטל

שלום רב, לבני גילו זיהום בדרכי השתן כתוצאה מחיידק קולי בגיל חודש (כשבוע לאחר הברית). הוא טופל באנטיביוטיקה ונאמר שלא צריך טיפול מונע. בנוסף, מנהל המחלקה טען שאין צורך באולטרסאונד לבדיקת שלפוחית השתן, אם היא נמצאה תקינה בסקירת המערכות בזמן ההריון, ושולח רק למיפוי כליות.רופא המשפחה טוען שהילד חייב לעבור בדיקת אולטרסאונד, כי סקירת מערכות בהריון לא מהווה שום אינדיקציה לעכשיו. מה עליי לעשות?

פשוט מאד, אין שום דחיפות. שרופא המשפחה יפנה אותך לבדיקת US כליות.

04/11/2009 | 23:22 | מאת: רוויטל

ראשית תודה על התגובה. הרופא שולח למיפןי כליות ולא לאולטרסאונד. הבדיקה לא מסוכנת בגיל של מספר חודשים?

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה