המוגלובין וברזל

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

20/10/2009 | 13:42 | מאת: אמא של אמיר

שלום, בני בן 10.5 חודשים. כשהיה בן 8.5 חודשים עשו לו ספירת דם ורמת ההמוגלובין היתה 8.8. יש לציין שבאותה תקופה היה חולה בדלקת ריאות. לאחר חודש עבר בדיקת דם מקיפה ואלה התוצאות: MCV-83, רמת ברזל-61, פריטין- 9.0 HGF- 1.8 HG A2 -2.5 HG A- 95.7 החל לקבל טיפול בברזל (20 טיפות ביום). מה זה אומר? (הרופאה שלנו לא נתנה תשובה ברורה) טלסמיה? אנמיה?מה המשמעויות? האם יש צורך להתייעץ עם המטולוג?

נראה כי מדובר בחסר ברזל , אשר טופל , אין ממצאים המתאימים לטלסמיה . יש צורך במילוי המאגרים אשר באים לידי ביטוי בפריטין הנמוך.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה