צמרמורת לתינוק בגיל 10 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

11/10/2009 | 17:10 | מאת: שחר

בחודש האחרון זיהיתי תופעה של צמרמורת בבני בן ה-10 חודשים, הצמרמורת לא מלווה בחום ומצב הרוח והפעלתנות שלו היא בשיא. הצמרמורות מגיעות בעיקר בזמן ההאכלה (בעיקר דברים קרים-אבל אני לא בטוח שרק אז הצמרמורת מופיעה). האם טיפול באנהלציה שכללה בודיקורט וטרבולין(הטיפול הסתיים לפני 3 שבועות) יכול לגרום לצמרמורות?

יש קושי בהגדרת הצמרמורת - האם הכוונה לרעד? צמרמורת משמעותה רעד בעת עליית חום או חשיפה לקור , רעד נובע מסיבות רבות אחרות בינהן רעד הנובע מאינהלציות של טרבולין ( לא אחרי 3 שבועות אמנם ) יש לפנות לרופא המטפל ולראות מה המאפיינים של אותה הצמרמורת והאם נדרש ברור.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה