בת שישה שבועות - מספר שאלות:

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

01/09/2009 | 15:55 | מאת: הדס

1. מדי פעם קורה שאחת הרגליים שלה רועדות למספר שניות. האם זו תופעה מוכרת? 2. כאשר היא מסתכלת הצידה, אני רואה ממש את הסוף של גלגל העין. עיניה מאורכות אז אולי זה בגלל זה. מה שמלחיץ אותי זה שהחלק הלבן של העין בחיבור בצד של האף הוא כאילו הופך אפור כאשר היא מסתכלת לצד הצידה לצד השני. האם נורמלי? 3. מה ידוע לגביי שפעת חזירים בגילאים הללו? אני נורא מודאגת. 4. בגיל שבועיםם היתה מאושפזת עם חום לברור ספסיס במשך שלושה ימים. בסוף האבחנה היתה וירוס, כנראה אדנו וירוס או אנטרו וירוס. בסוף המחלה הופיעה פריחה קטנטנק שנעלמה בלחיצה על פני כל הגוף. מכף רגל ועד ראש, כולל הכל - אפילו טוסיק וכפות ידיים. האם זה דבר שכיח? האם יכול להצבע על בעיה כלשהי כאשר חולים כל כך מוקדם? אציין שיש לה אחות גדולה בגן.

1. תקין לחלוטין , רעד של ילודים 2. בתינוקות גלגל העין מאפשר לראות את טווח התנועה - זה גם ממצא תקין 3. לא ידוע על תינוקות בני יומם כקבוצת סיכון לשפעת החזירים להבדיל ממחלות אחרות , בכל אופן ההתייחסות בגיל זה לכל מחלת חום הינה בריצנות הרבה ביותר 4. התשובה היא האחות בגן , היא הגורם לזיהום הוירלי בגילה הצערי וזה בהחלט שכיח מאד לאחים צעירים לאחים בכורים יותר בגן

02/09/2009 | 21:15 | מאת: הדס

האחו הגדולה לא היתה חולה, למעט חום לערב אחד של 39.5 כארבעה ימים לפני תחילת החום אצל התינוקת. לתינוקת היה גג 38.6 בימים שהייתה חולה. האם זה עדיין יכול להיות קשור? האם הגדולה יכולה להביא וירוסים מהגן ללא סימנים אצלה?

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה