ספירת דם לבן שנתיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

26/08/2009 | 19:11 | מאת: א.נ.

שלום, בני בן השנתיים וחודשיים עושה המון בעיות באוכל ולאחרונה ממש לא אוכל מסודר (הוא אינו בתת משקל-יש תקופות שאוכל יותר טוב ויש תקופות שאוכל פחות). הוא הפסיק לאכול בשר מכל הסוגים, לא אוכל דגים, לא ביצים, לאחרונה גם פחמימות כמעט ואינו אוכל וכמובן שלא אוכל פירות וירקות. הדברים האחרונים שאני מצליחה לתת לו בשבועות האחרונים הם קצת פיצה, דגנים ללא חלב, ביגלה, גבינה לבנה, מעדני שוקולד ווניל. מה שכן הוא מוכן לאכול הם דברים מתוקים. התחלתי לפני חודש בערך לתת לו דובון מולטי ויטמין כל יום ותוספת ברזל כל יומיים שלושה (דובוני ברזל). הוא גם הוציא לאחרונה כחודש-חודש וחצי שלוש שיניים טוחנות אחרונות וכעת הוא בשלבי הוצאת אחת נוספת ואחרונה. האם חוסר התיאבון יכול להיות קשור להוצאת השיניים ? יש לו לעיתים יציאות מאוד רכות וכמה פעמים ביום. עשיתי לו ספירת דם היום ולהלן כמה תוצאות חריגות. אבקש לדעת האם הכל בסדר, שכן אני מאוד מוטרדת מנושא התזונה הלקויה. WBC 13.8 MCH 25 RDW 15.2 Neutrophils% 24.2 Lymphocytes% 65.5 Lymphocytes# 9.02 תודה

רוב הילדים בגיל זה אוכלים פחות ממה שהיו רגילים במהלך שנה ראשונה לחיים צריך לעשות חישוב מדויק לכל מה שמכניס לפה שלו מאחר וילד מתנהג רגיל אין מה לחשוש בכל אופן אם תהיה החמרה בתופעה או ממשיכה יותר מדי זמן אז יש לפנות לרופא מטפל הנתונים בסד - תקינים לגילו לא רשמת את ההמוגלובין שלו

31/08/2009 | 22:05 | מאת: א.נ.

המוגלובין 12.1 עשיתי רישום של כמה ימים ודיברתי עם הרופאה שלו, היא לא התרגשה ואמרה שהוא מקבל מספיק כמעט מכל דבר אבל להמשיך לתת מולטי ויטמין. ערכים של הבדיקות הראו משהו ויראלי ולא ראיתי שהיתה מחלה כלשהי באותם ימים ולכן נבצע את הבדיקה שוב לוודא שהכל תקין.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה