דחוף: חום גבוה מאוד והרופאים לא מוצאים סיבה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

11/08/2009 | 16:00 | מאת: טל

שלום רב, אחי הקטן (בן 10) כבר 3 שבועות עם חום שמתחיל בבוקר בכ-37.3 ובערב משיק ל- 38.5. ביומיים האחרונים היה לו חום של 39.2 בערב. בבדיקת הדם הראשונה, לפני כשבועיים, כל הנתונים היו תקינים מלבד מחסור בכדוריות דם אדומות (אנמיה). הרופאה טענה שיש לו גרסה מוחלשת של מחלת הנשיקה ונתנה לו סירופ בשם פריפל-3 על מנת לטפל באנמיה. היום בבוקר היינו אצל רופאת הילדים והיא לא מצאה קשר,אחרי בדיקה חוזרת, לא למחלת הנשיקה ולא לכל מחלה אחרת. עשינו לו שוב בדיקת דם. יש לציין כי בשבועיים האחרונים הוא ירד מ-33 ק"ג ל-30.3 קילוגרם וסובל מחוסר תיאבון. היציאות שלו תקינות. המראה הכללי של הילד השתנה מאוד (בהיר יותר, עייף יותר, עיניים נפוחות מעט וסגלגלות). בבקשה תעזרו לנו למצוא קשר כלשהו. בברכה, טל

מחלת חום 3 שבועות ברציפות מוגדרת כ- FUO fever of unkown origin ומחייבת ברור בבית חולים. במידה והחום איננו רציף - ניתן לשקול זאת יחד עם הרופאה המטפלת.

11/08/2009 | 16:07 | מאת: טל

תודה רבה על התגובה המהירה, הרופאה הציעה לנו לשקול ייעוץ אצל גורמים חיצוניים אך אינה יודעת לאן להפנות אותנו מכיוון שלא רואה לאיזה כיוון שקשר אותנו. מה היית ממליצה לעשות במקרה זה? תודה!!!

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה