שינוי ביציאות אחרי רוטה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

07/08/2009 | 12:45 | מאת: רינת

שלום רב, בני בן 4 וחצי חודשים, קיבל לפני שבועיים ב- 23.7 את חיסון הרוטה מס' 2. שבוע אחרי ב- 29.7 הוא קיבל חיסון מחומש. מאז ומעל לשבוע יש שינוי מהותי ביציאות שלו, אם לפני החיסונים היתה לו יציאה פעם ביום-עד יומיים (הוא ניזון מפורמולת מטרנה בלבד), כעת יש לו יציאה מדי שעתיים- שלוש, כבר כ-9 ימים . מעבר לכך הוא חיוני ושמח, אין לו חום, יש לו גזים אבל אוכל בסדירות וברעבתנות ומרגיש טוב. האם השינוי הוא בעקבות הרוטה ? או המחומש? ואם כן, כמה זמן זה עלול להמשך ? הוא כבר פיתח פריחה בישבן בגלל ריבוי היציאות. אנא לתדשובתכם, בתודה, רינת

בהחלט יתכן והיציאות הן ממתן החיסון , אך יש לבדוק אצל הרופא המטפל האם הוא אכן משלשל ויש צורך בברור נוסף - למרות שהעדר החום ומצב רוחו הטוב הינם סימנים לכך שהכל כשורה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה