לא יכול לבלוע

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

02/08/2009 | 09:52 | מאת: דידי

בני בן 3 חודשים, בשבוע האחרון הבחנתי שיש ירידה בכמויות האוכל שהוא אוכל, והיום הוא לא אכל כבר מעשר בלילה עד עכשיו. העניין הוא שהוא מת מרעב וצורח ובוכה שעות, אבל ברגע שהבקבוק נכנס לקצה פיו, הוא צורח עוד יותר והוא לא רוצה להכניסו לפה. הלכנו לרופא ילדים הוא בדק אותו לעומק ולא מצא כלום, הוא המליץ על שינוי הפורמולה, אבל אני מרגישה שזה לא זה... הוא אפילו לא טעם לראות מה הטעם, זה כאילו שיש לו בעיות בבליעה וכואב לו לבלוע. מיואשת ומותשת, מה עושים?

אין סיבה להיות מיואשת , התינוק עובר כעת מחלה כלשהי קרוב לודאי וירלית או גרוי ושטי אשר מונעים ממנו את הרצון לאכול. לא הייתי מחליפה כעת את הפורמולה , במידה ויש לו מחלת חום אזי זו הסיבה והזמן יעשה את שלו , בינתיים לחשוף אותו לכמויות קטנות יותר. במידה ואין מחלה מתלווה , יתכן ויש לו רפלוקס ושטי קיבתי , אזי ניתן להקל על הצרבת ( אותה הוא חש והיא מאד מטרידה כפי שהרגשת במהלך ההריון ) , הקלה תרופתית ע"י מתן זנטק. אנא היוואצי לגבי המינון והמרשם עם הרופא המטפל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה