ראש (קרקפת) חם

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

16/07/2009 | 22:09 | מאת: nusnus

שלום רב בתי בת חצי שנה. מדובר בתינוקת מקסימה אך מבחינת משקל נמצא באחוזון 10 .התופעה ששמתתי לב לגביה, היא שהראש שלה תמיד חם . פעם יותר ופעם פחות לפעמים הוא ממש רותח... על מה הדבר מראה ??? ישלציין כי איננה סובלת ממחלת חום , התופעה הזו נמשכת כבר דיי הרבה זמן

הראש אצל תינוקות קטנים מהווה שטח פנים הגול ביותר , ולכן שם נעשה גם פיזור חום הגוף לצורך קרור הגוף , במידה והיא חמה רק בראש ומזיעה - אך אינה מעלה את חום הגוף ( המדוד ) אין בכך כל בעיה - זה סימן שמערכת הקרור הפנימי עובדת היטב.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה