נחירות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

16/07/2009 | 09:39 | מאת: איילת

בוקר טוב ד"ר עדי יש לי ילדה בת שנתיים ו5 חודשים לאחרונה היא נוחרת הרבה. לקחתי אותה לרופא לצילום נזופרינקס (צילום צדדי) ואלו הם התוצאות: תפיחות ברקמות הרכות (האחוריות) של הנזופרינקס והיצרות תעלת אוויר. אדנואידים מוגדלים. רופא הילדים שלה החופש עד 20/8 והרופא הפנה בחופש עד ה- 24/8 אני ממש מודאגת מהתוצאות אנא את עזרתך. האם צריך ניתוחה לדבר כזה?ילדה רק בת שנתיים ו-5 חודשים קטנטונת? תודה רבה רבה רבה:)

איילת, אין דחיפות ואין צורך בבהלה לילדה יש נחירות הנובעות מקיום רקמה לימפתית מוגדלת בדרכי האויר - תופעה אשר שכיחה מאד בגיאלים אלו - הרקמות הללו טבען שהולכות וגדלות מגיל שנה ואילך ובהמשך עד גיל 5 הולכות ונעלמות כמעט לחלוטין. ישנם מצבים בהם יש צורך להסיר את הרקמה הזו בניתוח וזאת במצבים בהם: א. יש גדילה מועטת , וקשיים בהאכלה - גם כאן לפי עקומות אובייקטיביות וב. כאשר מעבר לנחירות ישנן הפסקות נשימה ליליות. זאת ניתן לאבחן ע"י הנייתה למרפאת שינה - קיימת בבתי חולים רבים בארץ - גם בהילל יפה. אין דחיפות בביצוע הבדיקה מייד - כאשר הרופא המטפל ישוב מחופשתו - יתן לכם הפנייה לבדיקה ואז יהיה נתון אובייקטיבי האם יש צורך בפעולה פולשנית - או שמה הזמן יעשה את שלו והרקמות תיסוגנה במהלך התקופה הבאה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה