חום גוף תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

14/07/2009 | 16:12 | מאת: סיון

שלום, בני בן 5 חודשים ובחודשים האחרונים שמתי לב שכשאני נוגעת בו ביומיום הגוף שלו די חמים, וכשאני מודדת לו חום מדי פעם אני מגלה שהחום גוף שלו נע בין 37.7 ל- 38 מעלות בלי קשר לחיסון או לפעילות כזו או אחרת. ביומיום הילד פעיל, משחק, צוחק, אוכל, יש לו לפחות יציאה אחת ביום, ישן בלילה לפחות 5-6 רצוף ואף ישן ביום. מה שכן שמתי לב שיש לו זיעה קרה ברגליים ובידיים גם ביום וגם בלילה. אני דואגת שישהה בטמפ' חדר שלא עולה על 25 מעלות ולא מלבישה אותו בבגדים בבית חוץ מבגד גוף קצר ומחוץ לבית מוסיפה לו מכנס קצר או גרביים. אני מודאגת וחוששת היות ואני לא יודעת מה יכולה להיות הסיבה לעליית חום שכזו? האם זה תקין או צפוי להסתדר? האם צריך לראות רופא מומחה כלשהו? תודה סיון

אין סיבה למדידת חום בתינוק שאיןשינוי אחר בהתנהגותו ואינו נימוש חם. חום עד 38 אינו מחייב ברור כלל. במידה ועדיין תתרשמי כי הילד אינו כתמול שלשום - סביר ביותר שסובל ממחלה זיהומית חולפת - קרוב לודאי וירלית. במידה ועדיין אינו חוזר להתנהגותו הרגילה מומלץ להבדק אצל הרופא המטפל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה