דלקת עיניים לילד בן 11 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

01/05/2009 | 09:15 | מאת: אמא

שלום, בני בן ה-11 חודשים סובל מדלקת עיניים מזה כ-3 ימים. קיבל משחת סינטומיצין שהוחלפה בטיפות עיניים PHENIMIXIN (טיפה אחת 4 פעמים ביום)לאחר ייעוץ עם רופא עיניים שלא ממש בעד המשחה. נראה שהמצב משתפר היום. אבקש לדעת אם יש דרך למנוע דלקות עיניים בעתיד? ממה להיזהר? אם היא מופיעה שוב האם אוכל לתת לו את הטיפות על דעת עצמי? כמו כן בעת הופעת הדלקת האם יש צורך להחליף סדינים כל יום? האם יש בעייה ביציאות לשמש או לרוח? האם להיזהר שלא להרטיב את העיניים במקלחת? האם אסור לתת לו לבכות הרבה? האם מותר להקריא לו ספרים ו/או טלוויזיה? איך גורמים לדלקת לעבור יותר מהר? תודה מראש וסליחה על כל כך הרבה שאלות....

דלקת עיניים נובעת מזיהום וירלי או חסימה בתעלת הדמעות. אם עד היום לא היו לו נמאורעות כאלו - קרוב לודאי זהו זיהום ראשון - מתן המשחה נועד לטפל בזיהום חיידקי משני בדר"כ מחיידקי העור. ובמידה ואין הפרשה מוגלתית אין מקום לטיפול במשחה. ניתן לחשוף אותו לכל גרוי רגיל - לא ניתן למנוע דלקות כעין אלו בילד הנחשף לילדי גן אחרים אשר מעבירים מחלות וירליות.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה