נמש בקרקפת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

15/04/2009 | 07:14 | מאת: לירז

לביתי בת השנה גיליתי נמש או נקודת חן בקרקפת. צבעה חום בהיר היא שטוחה וממש לא נראת בעייתית. בכל זאת אני לחוצה כי זה בראש ופעם שמעתי שנקודות בקרקפת הן יותר מסוכנות.האם יש לי צורך לקחת אותה לבדיקה?האם בגיל כזה הגיוני שכבר תיהינה נקודות חן?האם עלי לכבוש לה עכשיו כובע כל הזמן בשמש על מנת שזו לא תגדל או תשתנה.אשמח לתשובה ברורה כי פתאום ממש נלחצתי. תודה רבה מראש.

לירז, אין צורך בבהלה כלל. נמשים ונקודות חן קיימים גם בגיל שנה, מתאור הכתם אינו מדאיג כלל , ובגיל זה הסבירות למחלה הינו אפסי. בכל אופן מומלץ תמיד לחבוש כובע בעת יציאה לשמש בעיקר לפרקי זמן ממושכים או לים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה