עין קופצת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

10/11/2008 | 20:30 | מאת: שולי

שלום ברצוני לשאול לדעתכם ביתי בת 7 ולפני כחודש החלה למצמץ בעין ימין הדבר ממש מכוער ומאוד מאוד מפריע לי אין לי הרבה מושג רפואי אך זה נראה כאילו איזה הפרעה של עצבים או בהלה-פחד אמרו לי שפשוט אניח לה לנפשה ולא אעיר לה על כך וזה יעבור אבל כבר חודש זה לא עובר מה אני צריכה לעשות למי לפנות והאם באמת יש טיפול לזה או רק הזמן ייעשה את שלו אני מפחדת שזה לא יפסק והיא תישאר ככה עם עין שכל כמה שניות קופצת לה (העפעף) אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי בהקדם האפשרי שולי

קשה להבין האם מדובר במיצמוץ או בתנועות שרירי גלגל העין. בכל אופן קרוב לודאי שזוהי תופעה חסרת משמעות - אך יתכן ומדובר ב"תיק" שזוהי תנועה בלתי רצונית נוירולוגית - וגם אז לא בעל משמעות קלינית. יש לעקוב במסגרת הרופא המטפל ורק במידה ויופיעו תופעות נוספות להפנותה להערכה אצל נוירולוג ילדים

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה