פליטה מוגברת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

30/03/2009 | 18:26 | מאת: הדס

שלום,יש לי תינוק בן 3 חודשים וביומיים האחרוניים הוא התחיל לפלוט ללא הכרה. יש לציין כי עד לפני יומיים הוא כמעט ולא פלט . בדקתי את התאריך שעל תחליף המזון שמא פג תוקפו אך אני לא מוצאת סיבה הנראית לעין. מה יכולה להיות הסיבה לכך?

זהו גיל שבו יכול להתפתח רפלוקס ושטי קיבתי , שהוא בעצם חולשה של השסתום בין הושט והקיבה ומכן אוכל עולה יתר מהרגיל - במידה ומדבור בפליטות בלבד ולא הקאות , לא מלווה ירידה במשקל או עלייה בלתי מספקת , ואין בעיות נשימה - מומלץ רק לאחר כל ארוחה להגביה את התינוק בכדי למנוע את חזרת האוכל .

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה