חום לתינוקת בת חודש

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

29/03/2009 | 20:59 | מאת: וני

ב3 הימים האחרונים ובעיקר בלילות, התינוקת בת החודש סובלת מכאבי בטן, בוכה הרבה, בוכה מיד לאחר שאכלה (הנקה) ולא רגועה. הלילה האחרון היה רע במיוחד: היא קמה כל שעה וחצי בערך ,אכלה וצרחה. בבוקר נתתי לה סימילאק (כי כבר לא היה לי חלב)והיא אכלה 40 סמ"ק במהירות ונרגעה. אבל אז שמתי לב שהיא קצת חמה. מדדתי חום- 37.8. היא ישנה במשך רוב הבוקר אבל החום עלה: בצהרים מדדתי 38.6. הלכתי לרופאה והיא הפנתה אותנו למיון לברור סיבת החום. חזרנו הביתה והיא כאילו החלה להשתפר. החום החל לרדת: 38.1 ואחר 37.5 ובאופן כללי נרגעה. התחלנו היום גם לתת לה גרפווטר לכאבי הבטן. החלטנו לא לנסוע הערב למיון ולחכות לראות מה קורה בבוקר. האם לנסוע בכל זאת גם אם החום ירד? אני יודעת שבגיל הזה חום עלול להצביע על מחלה חיידקית קשה גם ללא סימן נוסף. מקווה שהחלטנו נכון. מה לעשות?? אנא עזרתכם.

חום בגיל זה מחייב הערכ של רופא , יתכן שזו רק מחלה וירלית אך במידה ונמדד חום יש לפנות לבדיקה ברופן דחוף.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה