תינוק 9 חודשים: ALKP-Alkaline Phosphatase 1011

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

24/02/2009 | 21:26 | מאת: דגנית

בני בן 9 חודשים נשלח לבדיקת דם עקב ירידה עקבית באחוזון המשקל ונתקבלו מספר חריגות: ALKP-Alkaline Phosphatase 1011 AST (GOT) 52 CK 269 Neutrophils % 8.5 Triiodothyronine Free FT3 7.9 RDW-Red Cell Distri.Width 15.2 Bilirubin Total 0.2 נולד עם צהבת ילודיים וכבר חודש וחצי לאחר הלידה נראתה חריגה בALKP-Alkaline Phosphatase אך לא טופל. הרופא המטפל כעת אמר שנגרמת פרוק של העצם - האם ניתן להפוך את הנזק או שההשפעה על השלד תשאר לכל החיים? ראיתי גם שיתכן ומשפיע על רקמת מוח ולב? האם דרושות בדיקות נוספות? כרגע רק קיבלנו הוראה להעלות מתן ויטמין D ל- 15 טיפות ביום. האם תתכן הרעלה/פגיעה בכליות מהעלת מינון ויטמין D לאורך זמן ונדרש מעקב תפקוד כליות? תודה מראש

אין ספק שערכים גבוהים דבר מצריך בירור מעמיק יותר לגבי רמות ויטמין D בדם כמו כן לשאר מלחים בנוסף הערכה של תפקוד בלוטת התריס ובלוטת פראתירואיד מציע לפנות לרופא שלך להמשך בירור

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה