מציצת אצבע בגיל מתקדם

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

22/02/2009 | 02:15 | מאת: חסיד

שלום רב! שניים מילדיי עדיין מוצצים אצבע בתדירות גבוהה. אחד בן 13 מוצץ אצבע ביד אחת ומחזיק את האוזן ביד השניה, השני בן 12 מוצץ שתי אצבעות ביד אחת ומחזיק את האוזן ביד השניה שניהם בעיקר בזמן שעמום , בהייה וכד'. ניסינו מריחת מרה, שיחות וכד' ושום דבר לא עוזר. לא הייתה להם גמילה מוקדמת ממוצץ מאז ומתמיד מצצו אצבע. לאן ולמי אפשר לפנות לאבחון אם יש צורך ולטיפול. בברכה ותודה מראש חסיד

העובדה כי מדובר בשני הילדים בהחלט מעידה לא על הפרעה נוירולוגית אורגנית אלא על הרגל התנהגותי. אני מניחה כי הם מפותחיםכרגיל ולא סובלים משום ליקוי. ניתן להתייעץ עם פסיכולוגים אשר מקשרים בין התנהגויות מסויימות לתהליכים בעבר , בכל אופן לא רואה סימן לדאגה רפואית בהולה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה