תוצאות בדיקת דם לילדה בת 2.9

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

19/02/2009 | 12:29 | מאת: אתי

שלום בעקבות חשש לאלרגיות ביצענו בדיקת דם לביתנו בת השנתיים ו-9 חודשים. כרגע היא מעט מצוננת (נזלת ירוקה) אך לא מקבלת טיפול תרופתי בהמלצת הרופא. תוצאות הספירה החריגות שהגיעו הם : נוטרופילים % 36.5 (המינימום הוא 40) נוטרופילים # 2.94 שזה בגבולות התקינים. לימפוציטים % 54.8 (הערך המקסימלי בגרף הוא 48) לימפוציטים # 4.41 שזה בגבולות התקינים. ממה יכולה לנבוע הירידה בנוטרופילים? הרופא אמר שהכל תקין - האם כך?

הביקות תקינות , אין ירידה בנויטרופילים כפי שראית , אלאל ירידה באחוז אשר נובעת מעלייה בכמות הלימפוציים שהם ביטוי למחלה וירלית שהיא הגורם לנזלת - ולפיכך אכן אין כל צורך בטיפול

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה