נפיחות בגרון

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

11/02/2009 | 20:38 | מאת: נורית

יש לי ילדה בת 11 עם נפיחות די גדולה בגרון החיצוני (לא בפנים) כאשר בצד ימין של הלחי נמצא קבוע אדום בלחי מראה שיש חום אבל החום אצלה 36/37 כואב לה קצת לטענתה מתחת לאוזן שמואל וכאשר אני לוחצת לה על השקדים גם כואב לה האם מדובר בחזרת ? מה עלי לעשות להזמין רופא הביתה או לחכות לבוקר ?

חזרת קרוב לודאי שאין לה כי מתחסים כנגד חזרת בארץ , אך יתכן זיהום בבלוטת הפרוטיס ( בלוטת הרוק באיזור ) ויתכן אף זיהום בבלוטת לימפה באיזור. במידה ואין לה חום ניתן לחכות לבדיקת רופא ילדים מומחה בבוקר - במידה ויש לה חום - יש לפנות לחדר מיון.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה