הוצאת ליחה לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

08/02/2009 | 10:07 | מאת: אביב

שלום, ביתי בת 9 חודשים סיימה לפני כמה ימים טיפול ממושך באינהלציה עם ונטולין, אפובנט ובודיקורט וכמו כן קיבלה גם לחילופין בטנזול, מאתמול שוב משתעלת עם ליחה רבה ורציתי לדעת האם יש משהו שאפשר לתת לה כדי להוציא את הליחה לפני שנצטרך שוב אינהלציות? אני שמה לה טיפות מי מלח באף אבל זה לא עוזר לליחה. היא אוכלת סימילאק טופ 2 על בסיס חלב האם אני צריכה להעביר אותה לסימילאק צימחי? בבקשה ענו לי בהקדם אני לא רוצה להגיע שוב למצב של סטרואידים תודה מראש על העזרה

קיימים בשוק תכשירים מכייכים למינהם אך במחקרים רבים לא הוכחה יעילותם. חשוב שהילדה תשתעל ולא לתת סירופים מדכאי שיעול אשר יכולים לגרום לליחה להתפתח לדלקת ראות. לעיתים אדים עוזרים בכיוח וכן הזלפת מי מלח.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה