מערכת נשימה ועיכול

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

07/02/2009 | 22:45 | מאת: שרית

שלום התינוק שלי בן חצי שנה שוקר 8.100 ק"ג , כרגע יונק הנקה מלאה ובערך מאז שנולד יש לו צפצופים שהרופאה שלו אמרה שכרגע אין לייחס להם חשיבות אלה להיות על זה במעקב, לפני כחודשיים בערך התחילה לילד מעין עצירות ומיציאה של פעם ביום זה הפך להיות אחת ל- 3-4 ימים וגם אם הוא עושה יותר הוא תמיד נראה מתאמץ ומתפתל ולעיתים בוכה, כאילו משהו תקוע שם, גם הרבה פעמים כשהוא יונק הוא מתפתל ובוכה ונראה שמשהו מפריע לו , כשהלכתי לרופאה שלו בנידון היא אמרה לי שהילד בסדר, ושנראה שהכל תקין, אם הוא לא יורד במשקל אז אין מה לעשות וגם יציאה ב- 3-4 ימים נחשבת לתקינה. לפני כשבוע הוא התקרר זה כלל שיעולים ונזלת לקחתי אותו לרופא ילדים אחר שאמר שהריאות של הילד לא נקיות ויש צפצופים שהקירור החמיר אותם, הוא רשם לו לעשות אינהלציה למשך 5 ימים פעמיים ביום ואמר שזה עלול להתפתח לאסטמה, חשוב לי לציין שגם לאבי היתה אסטמה וגם לי היה סוג של אסטמה קלה. הרופא גם טען שבגלל שהכל בדרכי הנשימה חסום אז יש את הבעיות של ההתפתלויות כשהוא אוכל. אחרי 5 ימים של אינהלציה הילד עדיין מצפצף מעט וגם עדיין נושא העיכול נשאר בעינו. עוד חשוב לי לציין כי זה לא נובע בגלל הברזל כי הפסקתי לתת לו אותו למשך חודשיים, עקב תקווה לשיפור המצב. שאלתי היא, האם יש קשר בין מערכת העיכול למערכת הנשימה במקרה זה, כי לדעתי יש קשר והאם יש משהוא שניתן לעשות גם ברפואה משלימה וגם לבקש מהרופא שלו, בידוקת מסויימות, ציומים וכו'. לתשובות אודה

הקשר היחיד בין מחלת נשימה ומערכת העיכול קיים במחלת הציסטיק פיברוזיס שאני מניחה שאין לבנך מאחר והביטוי העקרי של המחלה הינו חוסר עלייה במשקל - מאחר ובנך עולה היטב במשקל ולא נזקק לאישפוזים - אין מדובר במחלה זו. לגבי טיפולים אלטרנטיביים - יש לפנות לפורום רפואה אלטרנטיבית לגבי המלצות לאינהלציות - ילדים שבמשפחתם היתה אסטמה רגישים יותר לכל זיהום ולעיתים יש צורך במתן אינהלציות של מרחיבי סימפונות ואף אינהלציות של סטרואידים לעיתים. מומלץ להשאר במעקב אצל אותו הרופא לצורך השוואת יעילות הטיפול.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה