נקודות אדומות על הפנים-ילד בן שש

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

07/02/2009 | 10:57 | מאת: אורין

שבת שלום לכם, בני בן ה-6 קם הבוקר עם נקודות אדומות על כל הפנים, בכל מקום אחר בגוף אין אף נקודה אחת. הנקודות הן לא בולטות הן מאוד קטנות, נראות כמו נימי דם קטנים מפוצצים. הילד לא מתלונן על גירוד או חוסר נוחות מהן. אם יש מישהו שיש לו איזושהי השערה מה זה יכול להיות אשמח לשמוע. תודה, אורין

יש לנסות למתוח את העור או ללחוץ על הנקודות ולבדוק האם הן נעלמות בלחיצה - אזי זה יכול להתאים לתגובה אלרגית או תחילת מחלה וירלית. בעוד שאם הנקודות הינן באמת נימי דם קטנטנים מפוצצים אשר אינם נעלמים בלחיצתה - יש לברר זאת ע"י בדיקות רופא מטפל ואף ספירת דם.

07/02/2009 | 20:23 | מאת: אורין

תודה רבה על התשובה. לחצתי לו על הנקודות והן לא נעלמות, אני אביא אותו לרופא בבוקר. תודה ושבוע טוב, אורין

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה