שחור בעיניים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

02/07/2015 | 21:59 | מאת: רונית

שלום בתי בת 10 ילדה בריאה בה היתה שלוש שעות בבריכה אחהצ בצל. התקלחה וישבה לאכול במטבח טוענת כי קמה לשתות מים ופתאום ראתה הכל שחור בעיניים שיפשפה את העיניים ולאט לאט חזרה הראייה. הגיעה לבעלי לחדר השינה מבוהלת ובוכה תוך שהיא טוענת שלא ראתה כלום וכואבת לה הבטן נורא. בעלי הרגיע אותה שתתה כוס מים וחזרה לעצמה. מרכישה טוב בה. מה לעשות? לרוץ לרופא המשפחה? מה זה היה התייבשות או משהו בסגנון? מתה מפחד אמא לחוצה

אין כל סיבה לבהלה. מדובר בארוע קצר של נפילת ל"ד ככל הנראה לאור התייבשות. זרימה הדם מופחתת ואז רואים שחור וסחרוחורת . במידה וחזרה לעצמה , ואין כל תלונות נוספות - יש להקפיד על שתייה מרובה ותו לא.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה