לא הבנתי התשובה - בדיקות דם

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

17/11/2014 | 10:30 | מאת: אלונה

בני בן ארבע ומונה חודשים בבדיקת דם שגרתית (נדחתה המון זמן) אני רואה ערכי פריטין 19 ו fe iron 36 מתחת לנורמה המוגלובין 12.2 מה יותר "חשוב" ? כיצד המוגלובין תקין יחסית וערכים אלו נמוכים ככ? מה עושים :( אם יכולים לענות לי על השאלה לא התחלנו טיפול תרופתי - אם הילד לא מסוגל לשתות פריפל סירופ מה האפשרויות אם צריך לתת טיפול במצב כזה

ראשית, כל עוד רמת המוגלובין תקינה, פחות חשובה רמת הברזל ושאר משק הברזל. ברוב המקרים הסיבה לרמות נמוכות של משק ברזל הינן תזונתיות, לעיתים נדירות מדובר על בעיית ספיגה. כמו כן גם מצבים זיהומיים יכולים לגרום לירידה במשק הברזל. ניתן לטפל ע"י תוספי ברזל. באם הילד מסרב לשתות את הסירופ, ישנן טיפות פריפל אשר אפשר להוסיף למזון (לא חלבי). בכל אופן, לאור רמת המוגלובין תקינה, אין דחיפות בטיפול, יש להמשיך מעקב המוגלובין ומשק ברזל אחת לחצי שנה והמשך טיפול ע"י רופא ילדים בקהילה.

25/11/2014 | 14:42 | מאת: בהמשך לתשובתך

האם זה נכון?

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה