דלקת לילד בן שנה ותשע

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

02/02/2009 | 19:22 | מאת: דוד

שלום רציתי חוות דעת נוספת לבני אשר מאושפז מיום שישי כאשר הילד העלה חום ל39 אך הגיב לאקמול והתופעות הנלוות שבגללם נסנו לבית החולים היו שהילד סרב ללכת וזה ילד שעולה לבד במדרגות יש לצין שגם בישיבה הילד היה מסוחרר ולא רגוע. הממצאים הראו שיש לילד דלקת אך לא ידוע היכן הילד נבדק ע"י נארולוג נמצא תקין ע"י אוטופד נמצא תקין אנחנו חסרי אונים מחר אנו עושים בדיקה באיזוטופים לבדוק דלקת בעצם מה עוד אפשר לעשות האם יש איזה בדיקת דם שיכולה לזהות חיידק בשמו יש לציין כי הילד אחרי יום לעלם לו החום והוא התחיל ללכת עד היום שנראה כאלו לא חלה בכלל. דבר נוסף וחשוב לפני חודשיים היה לילד אותה תופעה בה סרב ללכת וחום האם החיידק הושתק או חזר מה זה יכול להיות? בתודה מראש

לא מדובר במחלה חיידקית כלל - כי המחלה חלפה ללא טיפול באופן מהיר. קרוב לודאי מדובר בתופעה תגובתית למחלת החום - בה יוצר הגוף נוגדנים כנגד מפרקים והגרוי במפרק גורר צליעה , לאחר מנוחה של יממה או שתיים התופעה חולפת - זה נקרא transient synovitis ולא דורש המשך ברור לאחר שכל הסימפטומים חלפו.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה