חיסון אחרי אבעבועות-שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

02/02/2009 | 16:27 | מאת: מירית

תודה ד"ר על תשובתך. אחות בית הספר התקשרה לומר לי שאני עושה טעות שאין למנוע חיסון נגד אבעבועות אפילו שהיא כבר חלתה כי החיסון מונע גם שלבקת חוגרת(הרפס) החיסון לשאר המחלות נדחה בחודש אני עובדת עצות

אני מעתיקה לך ציטוט מדוייק מספרות הילדים באנגלית - יש אמנם סברה כי לילדים מחוסנים שכיחות פחותה יותר של שלבקת חוגרת אך זה לא הוכח באופן ודאי . בכל אופן גם אין נזק ממתן החיסון יחד עם שאר החיסונים - כך שהשיקול איננו חד משמעי. הייתי מצטרפת להמלצת אחות בית הספר - כי החיסון מיותר , אך איננו מזיק , ולא הייתי מוותרת על החיסונים האחרים. הציטוט: The risk for herpes zoster in healthy vaccinated children may be lower than in children who had wild-type varicella disease, although many more years of follow-up will be needed to determine that this is the case.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה