אבעבועות רוח בן שנה..

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

20/05/2014 | 12:56 | מאת: רונה

בני חולה באבעבועות רוח .... יש לו גם כמה אבעבועות בלוע מה שמפריע לו מאוד לאכול ולקחת מוצץ להרגעה... הלילות סיוטיים והוא ממש סובל בימים... חוץ מאקמולי וקלמין - האם אוכל להקל עליו בצורה נוספת? תוך כמה זמן הסיוט הזה עובר? האם אוכל לוותר על חיסון האבעבועות של גיל שנה, מתוך חבילת החיסונים<? תודה רק בריאות לכולם...

שלום רב - אבעבועות רוח זו אכן מחלה לא נעימה אך ניתן להשתמש במשחה מקומית (טיג'ל, ספרי SOS וכו') להקלה על הכאב הנגרם מהנגעים בלוע. בנוסף שימוש באקמולי וקלמין (מן הסתם לא על הנגעים בלוע) יכול בהחלט לעזור. המחלה עוברת בד"כ תוך 4 ימים (מבחינת החום - הנגעים עלולים להחלים מאוחר יותר). במידה והחום נמשך מעבר ל-4 ימים עלייך לפנות לרופא הילדים המטפל על מנת לשלול זיהום משני ולשקול הוספת טיפול אנטיביוטי. לגבי החיסון בגיל שנה - לפי הנחיית משרד הבריאות נהוג להמשיך בשגרת החיסונים המלאה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה