חיסונים בראי המערכת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

20/04/2014 | 12:42 | מאת: ששי

עם כל הכבוד לנחרצות של ד"ר עדי קליין, עדיין הנטייה היא לראות בחיסון כעין הכרח אבל לא שום דבר מובטח. בחלק מהילדים אף נצפתה הופעתה של התקררות חריפה,(שפעת או ברונכיטיס סינופטית), שנמשכה באופן קשה, מספר ימים לאחר החיסון בניגוד לשנה קודמת בה לא חוסנו הילדים.

החיסון הוא נגד מספר זנים בודדים שבד"כ להיות חולה באחת מהם הינה מחלה קשה שיכול להיות חמורה עד כדי צורך באשפוז ודווח על מקרים של תמותה לכן מתן החיסון הינו חשוב מצד שני איננו עבור כל המחלות הוירליות ולפעמים גם החסינות בעקבות החיסון איננה מלאה

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה