מחלת ילדים דלקת בכלי דם הנוק שליין פורפולה-דחוף

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

29/01/2009 | 18:31 | מאת: אורטל

לבתי בת ה4 היה לפני כחודש הנוק שליין זה עבר לה לפני כשבוע ואתמול שוב חזר לה יש לציין כי היינו מאושפזים פעמיים למעקב בלבד לפני כשבועיים רופא אחת נתנה לי כדורי סטרואידים אך לא נתתי לה משום שרופא אחר אמר כי אין צורך ברצוני לדעת האם כדאי לי לתת לה אותם עכשיו משום שהמחלה חזרה לה אודה על תשובתך המהירה אובדת עצות

ידוע כי המחלה יכולה לחזור בהתקפים עד 6 חודשים. זו תופעה מוכרת ואין בה סיכון. מתן הסטרואידים מומלץ כאשר יש מוערבות בטנית - וכאשר הכאבים הם קשים ביותר. במידה ולא אזי אין צורך בטיפול אלא מעקב בלבד , אחר הפריחה , הבטן והשתן.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה