צילום חזה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

25/08/2013 | 22:11 | מאת: אור

צילום חזה שבוצע עקב נשימה רעשנית (ללא חום) אוורור יתר ריאתי שמור, לא הודגם תסנין. ללא תפליטים או גודש. מלאות רטרוסטרנלית I צל הלב אינו מוגדל. ישור גבול מדיאסטינום במקטע אאורטו-פולמונלי. יתכן שומן מדיאסטינלי אך לא ניתן לשלול בלוטות. רצויה השוואה לצילום קודם והמשך בירור בהתאם ב - CT. מה הכוונה באוורור יתר ומלאות רסטרוטרנלית ויישור מדיאסטינום ? ומה המשמעות של כל זה ?

מדובר בתיאור של המיקום שיכול להתאים לסיבות שונות. מומלץ לבצע צלום צדי ולפנות לבדיקת רופא ריאות עם צלומים קודמים להשוואה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה