בן שנה וחודשיים דלקות גרון חוזרות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

10/06/2013 | 12:23 | מאת: אביבה

שלום רב בני בן שנה וחודשיים חלה בדלקת גרון הרביעית שלו מזה כשלושה חודשים .תרביות שלקחנו כל פעם מעידות שזה וירלי. למה הוא כל הזמן חולה בדלקת גרון ומה אפשר לעשות כדי למנוע את זה?האם יש משהו שאנחנו צריכים לבדוק או דרך לחזק אותו שלא יחלה כל כך הרבה?והאם לדלקת גרון וירלית יש סיבוכים כמו בדלקת גרון חיידקית.סליחה על כל השאלות אני מאוד מודאגת.בתודה מראש אביבה

אמנם בנך מעט צעיר , אך יש לוודא שאכן מדובר בזיהומים וירליים ולא בתופעה הקרויה pfapa, שזוהי תופעה של מחלות חום חוזרות אחת לחודש, עם דלקת גרון, לעיתים בלוטות לימפה מוגדלות ואפטות בפה. האבחנה נעשית על ידי תיעוד הדלקות שחוזרות אחת לחודש והטיפול הינו מנה בודדת של סטרואידים. מה שהייתי ממליצה בשלב זה הוא בדיקה גופנית מלאה ע"י הרופא המטפל, ורישום מדוייק של תאריכי המחלה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה