חום כל חודש

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

07/06/2013 | 15:49 | מאת: תמי

בני בן החמש חולה אחת לחודש עם חום גבוה כל 6 שעות.עשינו מעקב בשנה וחצי הארונות והיינו אצל כמה רופאים.הם חושבים שמדובר בפפה ( FAPA ) מה שלא מסתדר לי זה שבחצי שנה האחרונה החום מלווה אחת לחודש עם סטרפ שמחייב אנטיביטיקה. שאלתי היא- האם זה טבעי שאחת לחודש לילד יש סטרפ? האם זה " בריא " כל כך הרבה אנטיביוטיקה?? לתשובתך אודה מאוד...

PFAPA הינה תופעת מחלות חום חוזרות , סטרפ איננו קשור ויתכן ומתלווה לארועים , מאידך יתכן ובנך נשא לסטרפ , ופשוט הארועים של ה PFAPA מתייצגים עם כאב בלוע ובכל פעם המשטח חיובי . האם היה אי פעם משטח שלישי? כדאי לבדוק בין הארועים כדי לדעת שאחת ולתמיד נפטרנו מהסטרפ.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה