תינוק בן כמעט חודשיים- יציאות מרובות מימיות יותר מ

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

05/06/2013 | 20:05 | מאת: הילי

היי, בני בן חודש ו3- שבועות- יונק רוב הזמן מידי פעם קיבל מטרנה (כבר שבוע רק הנקה) מזה כ שלושה שבועות היציאות שלו מימיות ודחופות (כ-10/12 יציאות- לא כולל שלפעמים סתם מפליץ קצת ויוצא לו מעט יציאה ונוזלית. הקקי לרוב בצבע תקין (חרדל) אך מאוד נוזלי ובלי כמעט חתיכות בפנים- לפעמים יוצא כמו קצף. כל הזמן אומרים לי שזה סביר אצל תינוקות יונקים- אבל לפני כן (כשלוש שבועות) – היו לו יציאות יותר משחתיות ונראו יותר כמו קקי- ועכשיו נראה ממש נוזלי. האם יכול להיות שלשול? ואם כן- יש מה לעשות בגיל הזה חוץ מלדאוג שלא יתייבש? – נראה שעושה פיפי בסדר בעיקר דואגת מהזמן שהדבר נמשך.. אשמח לשמוע חוות דעת תודה רבה, הילי

הטיפול היחידי הינו באמת שמירה על מאזן הנוזלים. באם אין לו חום, ואין דם ביציאות קשה להבדיל בין יציאות הנקה ליציאות שילשול וירלי - מצבו הכללי אמור לתת את התשובה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה