נוירופיברומה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

28/05/2013 | 12:10 | מאת: סמדר

שלום בן שנה וחודשיים. בריא. במישוש באמבטיה התגלה גוש בזרוע. אחרי התיעצות עם כירורג ילדים בוצע ניתוח להסרת הגידול, ובזמן הניתוח התגלה לידו אחד נוסף קטן יותר שגם הוא הוסר. פתולוגיה של הניתוח קבעה נוירופיברומה. חודשיים אחרי הניתוח, שוב ישנם 2 גושים קטנים באותה הזרוע. האם יכול להיות שמדובר במחלה הגנטית נוירופיברומטוזיס? למרות שאין שום סימו אחר? מה עושים?

שלום רב, נוירופיברומות הינן חלק ממחלה סיסטימית גנטית שנקראית נוירופיברומטוזיס , אך בהחלט מופיעות גם באופן ספורדי. חושבת שאין מקום לדאגה כעת , אך מעקב רופא מטפל צמוד בהחלט יעזור לעקוב אחר מערכות אחרות

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה