חום גבוה - בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

22/01/2009 | 12:03 | מאת: סהרה

שלום רב, המתוקה שלי היא בת שנה ושלושה חודשים. תינוקת בריאה בדרך כלל מזה יומיים (היום זה יום שלישי) יש לה חום גבוה : נע בין 38-40 . ברגע שנותנים לה נורפין או אקמול החום יורד. הילדה עירנית ומשחקת כאשר החום יורד ועצבנית כאשר עולה. אתמול היינו במיון בעקבות החום הגבוה. שם מדדו לה חמצן , לחץ דם והיה תקין בדקו אזניים , גרון ולא ראו משהו חריג. לקחו בדיקת שתתן קטטר : מיידית ותרבית . בבדיקה המיידית התוצאות היו תקינות ולא נצפו חריגות. בבדיקת הדם שלקחו מדדו : HB = 12.5 , WBC=11.3 , HCT=36.1 , הביקה הייתה מיידית דרך מכשיר במיון. הרופא אמר שתוצאות תקינות ולא נצפו חריגות ביקש להמשיך לתת אקמול. אני רוצה לציין שיש לה בקיעת שן טוחנת (בולטת מעט) וכואבת לה . אנחנו מבולבלים : האם צריך לחוזר לרופא ולבקש בדיקות מקיפות יותר , האם זה משהו שקשור לשיניים או ווירוס ויעבור. מה לעשות. בבקשה עזרתך זו ילדה יחידה אחרי טיפולי IVF קשים.

נעשה כל הברור הנדרש בשלב זה. במידה והילדה ממשיכה גם כעת עם חום גבוה יש לחזור לבדיקה גופנית . אך מדובר במחלה וירלית בלבד אשר חולפת ללא טיפול

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה