חום שעולה בעיקר בלילה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

21/01/2009 | 23:33 | מאת: אילה

שלום אנחנו משפחה שנמצאת בשליחות בחו"ל במדינה לא מפותחת שבה שרותי הרפואה לא מהמתקדמים שיש בלשון המעטה.. רציתי בבקשה עצה. יש לי תינוקת בת שנה וחודשיים שבמשך כבר 5 ימים יש לה חום שמתאפיין רק בשעות הערב והלילה בנוסף היא משתעלת מאוד עם המון ליחה ונזלת. לקחנו אותה לרופא ילדים שהקשיב לריאות ואמר שהוא שומע משהו קל וביקש שנחזור עוד מספר ימים. מה יכולות להיות הסיבות להופעת חום רק בשעות הערב המאוחרות והלילה? האם יש דברים שכדאי לדעת כמו עשה ואל תעשה לגבי המשך הטיפול? אני מודעת לשאלה הבעייתית אבל בבקשה נסו לעזור לי כמה שאפשר . תודה

בכל המחלות הזיהומיות הוירליות והחיידקיות החום עולה בעיקר בשעות הערב , כאשר המחלה זיהומית חיידקית החום יהיה גם במהלך היום. יש לעקוב אחר מצבה הכללי של הילדה - האם אוכלת , משחקת ערנית וחברותית - אלו המדדים להתפתחות מחלה הדורשת התערבות דחופה. ומעקב יום אחר יום בהחלט יכוון את הרופא לצורך בבדיקות כגון צילום או בדיקות דם. בדרך כלל לאחר 5 ימי חום מומלץ לבצע בדיקת שתן ובדיקת דם - במידה והחום נסוג - קרוב לודאי מחלה וירלית חולפת.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה